Bizi Takip Edin

Motor Sporları

Carlos Sainz: “Tutkum bana yardımcı oluyor”

Dünyanın en zorlu motor sporları organizasyonu olarak kabul gören Dakar Rallisi start aldı. En yaşlı yarışçı olarak Dakar tarihine geçen Red Bull sporcusu Carlos Sainz, “Bu işin tek sırrı çok çalışacak tutkuya sahip olmak. Yaşınız ilerlediği için fit olmak daha da zorlaşıyor. Bence benim tutkum bana yardımcı oluyor” dedi ve Türk hayranlarına da mesaj verdi.

Motor sporları dünyasında sporcuların sınırlarını en çok zorladığı organizasyonlardan biri olan Dakar Rallisi Kızıldeniz kıyısındaki ilk etapla start aldı. 31 Aralık – 15 Ocak tarihlerinde rallinin efsane isimleri Suudi Arabistan çöllerinde ölümsüzleşmek için yarışacak. Red Bull sporcusu Carlos Sainz 2023 Dakar Ralli’de en yaşlı sürücü olarak tarihe geçti. Yarış sonrası soruları yanıtlayan tecrübeli sporcu tutkusunun yaşının önüne geçtiğini söyledi…

60 yaşındasınız ve hala kazanma arzusuyla yarışıyorsunuz. Emeklilik yaşını hiç düşündünüz mü?

Elbette emekli olmayı düşünüyorum. Her yarıştan sonra bu soruyu kendime soruyorum. Hatta antrenmanlardan sonra kendime sorduğum sorular var. Eğleniyor muyum? İyi vakit geçiriyor muyum? Çok fazla acı mı çekiyorum tarzı birçok soru soruyorum. Pek çok sorudan ilki “düşününce hala kararlı mıyım?”

Sen gerçekten ralli tarihinin efsanesisin. Sırrın ne?

Bu işin tek sırrı çok çalışacak tutkuya sahip olmak. Yaşınız ilerlediği için fit olmak daha da zorlaşıyor. Bence benim tutkum bana yardımcı oluyor. Daha fit bir şekilde gelmiyorum buraya yaşım ilerlediği için ve hep daha iyi olmam gerekiyor.

En unutulmaz rakibiniz kim?

Çok fazla unutamayacağım rakibim oldu. Sadece Dakar Ralli’de değil Dünya Ralli Şampiyonası’nda da çok harika dünya şampiyonu rakiplerim oldu. Aynı takımda ya da aynı araçla yarıştığım güçlü rakiplerim oldu. Tek bir isim söylemem haksızlık olur. Böylesine harika rakiplere sahip olmak bir ismi söylemekten size alıkoyar. Örneğin hala Dakar Ralli’deki rakiplerim Sebastian Loeb, Nasser Al-Attiyah, Peterhansel… Birçok unutamayacağım efsane rakibim oldu.

‘Bu yıl 5. kez Dakar Rallisi’ni kazanacağım’ diyebilir misiniz?

Evet… Her sene ya da her yarışta dediğim gibi.

Türk hayranlara masajınız var mı?

Beni, Dakar Ralli’yi, Audi’yi ve Red Bull’u takip ettikleri için teşekkür ederim. Burada olmaktan çok mutluyuz ve umut ediyorum ki tadını çıkaracağım. Yarışı takip edenler de umarım eğlenirler.

Yorum Yap

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haberler

Daha fazla Motor Sporları