Bizi Takip Edin

Boks

Seren Ay Çetin’in hedefi marka olmak

Efsane isimler Muhammed Ali ve Mike Tyson’ın şampiyonluk yaşadığı WBC’de gümüş kemer kazanan ilk Türk kadın boksör olarak tarihe geçen Seren Ay Çetin, gözünü dünya şampiyonluğuna dikti.

Seren Ay Çetin, 18 Mart’ta İstanbul’da oynanacak eleme maçında İspanyol Mary Romero ile kozlarını paylaşacak. Türk boksör, bu müsabakayı kazandığı takdirde altın kemerin sahibi olabilmek için dünya 1 numarası Meksikalı Yulihan Luna’nın karşısına çıkmaya hak kazanacak.

Gümüş kemeri kazandıktan sonra Yulihan Luna ile karşılaşmak istediğini ancak bu meydan okumanın Meksikalı boksör tarafından kabul edilmediğini belirten Seren Ay Çetin, “Benimle oynamak isteyeceğini düşünmüştüm. Ben olsam öyle yapardım. İddialı biriyle oynamak için can atardım. Kimin gerçek şampiyon olduğunu göstermek isterdim. Kendisi göstermek istemedi ama ben ona göstereceğim. Kemeri kaybetmekten korktuğuna eminim. Ben altın kemeri eninde sonunda alacağım ve uzun bir süre de koruyacağım. Amacım dünyada marka haline gelmek. Uzun yıllar boyunca hafif sıkletin en iyi kadın boksörü olarak anılmak istiyorum.” ifadelerini kullandı.

“Rakibimi ilk kez ben nakavt edeceğim”

Mary Romero’nun kariyerinde nakavt sonucu yenilgisinin bulunmadığını hatırlatan Seren Ay Çetin, “Antrenmanlarda bile nakavt hedefim var. İdmanda rakibimi nakavt edemiyorsam üzülüyorum. Mike Tyson’ı çok seviyorum. Maçımı izlemeye gelmesini istiyorum. Madison Square Garden’da dövüştüğümde ve beni takdir ettiği bir gecede kendisiyle tanışmak istiyorum. Onun gibi tüm maçlarımı nakavtla kazanmak istiyorum. Bu rakibim hiç nakavt olmadı. Bu, beni inanılmaz heyecanlandırıyor. İnşallah rakibimi ilk kez ben nakavt edeceğim.” diye konuştu.

“Bu tarih tesadüf değil”

Eleme müsabakasının Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünde oynanacağının anımsatılması üzerine Seren Ay Çetin, “Bu tarih tesadüf değil. Biz seçtik. Bu bizi daha çok motive ediyor. Unutulmaz bir gün olacak. ‘Çanakkale geçilmez, Seren Ay Çetin yenilmez.’ Çok iddialı biriyim. Tüm sporculara örnek olmak istiyorum. 6 ay sonra dünya şampiyonluğu kemerini getiren ilk Türk sporcu olarak tarihe geçeceğim.” değerlendirmesinde bulundu.

“Sponsor desteğine ihtiyacım var”

Profesyonel boksun Türkiye’de yeterince tanınmamasından yakınan Seren Ay Çetin, sponsor desteği konusunda çağrıda bulundu.

Zor şartlarda ve çok çalışarak bu noktaya geldiğine vurgu yapan 26 yaşındaki boksör, “Sponsorluk konusunda desteğe ihtiyacımız var. Profesyonel boks ülkemizde tanınmıyor. Bu eksikliğin en büyük sebebi de destek olmaması. Zor şartlarda buralara kadar geldik. Beni destekleyen Sani Konukoğlu’na teşekkür ederim. Böyle insanlar oldukça sporda başarı gelir.” şeklinde görüş belirtti.

Yorum Yap

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haberler

Daha fazla Boks