Bizi Takip Edin

Motor Sporları

Bahreyn’de ilk günün lideri Max Verstappen oldu

2023 Formula 1 sezonu öncesi düzenlenen Bahreyn testlerinin ilk gününü Red Bull pilotu Max Verstappen zirvede tamamladı. Lewis Hamilton ise öğleden sonraki testte yer alırken günü 6. sırada tamamladı.

Sainz, yeni SF-23 ile 72 tur attı. Seansı da 0.294 saniye geride ikinci bitirdi. İspanyol pilotun zaman zaman aracın ön tarafıyla sorun yaşadığı görüldü.

Williams pilotu Alex Albon sabah bölümünde dikkat çekici turlar atarken, attığı 74 turla sabah bölümünün en çok tur atan ismi oldu. Seansı C5 lastikle attığı 1:33.671’lik turuyla 0.712 saniye geride üçüncü olarak tamamladı.

Alfa Romeo pilotu Zhou Guanyu sabah bölümünde sessiz sedasız 67 tur tamamladı ve C3 lastikle attığı 1:33.723’ülük turuyla dördüncü oldu.

George Russell, C3 lastikle 1:34.174’lük bir tur çıkardı ve 1.2 saniye geride beşinci oldu. Öğleden sonra direksiyona Lewis Hamilton geçecek.

Haas’ın yeni pilotu Nico Hulkenberg sık sık lastik kilitlediği sabah bölümünde 51 tur attı ve 1:34.424’lük turuyla altıncı oldu.

Drugovich, yolda kaldığı seansta 40 tur atmayı başardı ve 1:34.564’lük turuyla yedinci oldu. Aston Martin böylelikle sabahın en az tur atan takımı oldu.

Yuki Tsunoda, AlphaTauri ile 1.7 saniye geride sekizinci olurken, Pierre Gasly yeni takımı Alpine ile 1.8 saniye geride dokuzuncu oldu.

Sabah bölümünü aero testler yaparak geçiren McLaren’da Oscar Piastri 1.9 saniye geride 10. sırada yer aldı.

Sürücülerin bir kısmı sabah, diğer kısmı ise öğleden sonra direksiyona geçti. Sabah bölümünde en hızlı isim 1:33’ün altına inebilen tek isim olan Red Bull pilotu Max Verstappen’di.

Hollandalı pilot öğleden sonra en hızlı turunu 1:32.837’ye çekti ve liderliğini daha da pekiştirmiş oldu. Yine de geçen yılla kıyaslandığında bu turun pole pozisyonu derecesinin epey gerisinde kaldığını söylemek mümkün.

Yine de Verstappen, C3 lastikle attığı bu turla, testin ilk gününü zirvede kapatmış oldu. Tüm gün sürüş yapan tek isim olan Verstappen, günü 157 turla noktaladı.

İkinci sırada, bugün 1:33’ün altına inmeyi başaran son isim olan Fernando Alonso yer aldı. Aston Martin adına sorunlu geçen testte Alonso, öğleden sorna piste çıktı fakat seans kendisi için pek iyi başlamadı. Alonso henüz ilk turun ardından garaja geldi ve takım, pit stop simüalsyonu yaptığı esnada aracın tabanını parçaladı. Hal böyle olunca takım yeni tabana geçmek zorunda kaldı ve Alonso da değerli dakikalar kaybetti.

Sainz sabahki 1:33.253’lük turuyla üçüncü olurken, Leclerc günü 1:33.267 ile dördüncü tamamladı. Böylelikle ikili sadece 0.014 saniye içerisinde dizilmiş oldu.

Mercedes’te Lewis Hamilton, öğleden sonra bölümünün en çalışkan isimlerinden birisiydi ve 80’den fazla tur atmayı başardı.

İngiliz pilot, sabah George Russell’ın izlediğinden farklı bir programa sahipti ve 1:33.508’lik turuyla günü 0.671 saniye geride altıncı bitirdi. Sabah çeşitli aero deneyler yapan ve dalgalanma seviyesini test eden George Russell ise 1.3 saniye geride dokuzuncu oldu.

Yorum Yap

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haberler

Daha fazla Motor Sporları