Bizi Takip Edin

Motor Sporları

2023 Bahreyn testlerinde ikinci gün sona erdi

İkinci günün sabah seansında en hızlı isim Carlos Sainz olurken, öğleden sonraki seansta en hızlı pilot Zhou oldu.

Ferrari pilotu Carlos Sainz 1:32.486 yaparak sabah seansını lider tamamlayan isim oldu.

Ferrari böylelikle, Bahreyn testlerinde ilk kez bir seansı lider tamamlamış oldu. İspanyol pilot, veri korelasyonu ve ayar çalışması yaptığı sabah bölümünü 70 turla tamamladı.

Logan Sargeant, sabah bölümünün en çalışkan üçüncü ismiydi ve toplam 74 tur atarken, 1:32.549’la ikinci sırada yer aldı. Amerikalı pilot, en hızlı turunu C4 lastikle atarken, 0.063 lider Sainz’ın 0.063 saniye ardında kaldı.

Üçüncü sırada tıpkı Carlos Sainz gibi en hızlı derecesini C4 lastikle atan Alonso yer aldı. İspanyol pilot zaman zaman garajda uzun vakit geçirdi fakat 64 tur tamamlamayı başardı ve lider Sainz 0.483 saniye gerisinde üçüncü oldu.

Öğlen seansında ise Alfa Romeo pilotu Zhou Guanyu, Verstappen’in 0.040 saniye önünde günü lider tamamlamayı bildi.

Williams’ta Logan Sargeant, Alfa Romeo’da Zhou Guanyu ve Aston Martin’de Fernando Alonso tüm gün sürüş yapan isimler oldular.

Sargeant, Zhou ve Max Verstappen, bugün yaptıkları sürüşlerle Bahreyn testlerini noktalamış oldular.

Bahreyn GP öncesi son kez direksiyona geçen Max Verstappen kısa sürede liderliği eline geçirdi ancak son sözü C5 lastikle 1:31.610 yapan Zhou Guanyu söyledi. Alfa Romeo pilot, en yumuşak lastikle testi lider tamamlayan isim oldu.

Verstappen, testlerdeki en hızlı turunu C3 lastikle attı ve 1:31.640 ile 0.040 saniye geride ikinci sıranın sahibi oldu.

En hızlı üçüncü zaman, gün boyunca 130 tur atan Fernando Alonso’dan geldi. İspanyol pilot, yeni Aston Martin ile çarpıcı turlar ortaya koydu ve seansı Zhou’nun 0.595 saniye ardında üçüncü bitirdi. Alonso, bu turu Verstappen gibi C3 lastikle attı.

Lewis Hamilton günü 15. sırada tamamladı.

Testler, cumartesi günü gerçekleştirilecek seanslarla devam edecek.

Yorum Yap

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haberler

Daha fazla Motor Sporları