Bizi Takip Edin

Motor Sporları

Sıralama turlarında Perez pole pozisyonunu kaptı, sorun yaşayan Verstappen 15. oldu

2023 Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın ikinci yarışı olan Suudi Arabistan GP öncesinde düzenlenen sıralama turlarında pole pozisyonu Red Bull pilotu Sergio Perez’e gitti.

Formula 1’de yeni sezon, bir haftalık aradan sonra Suudi Arabistan’da devam ediyor ve sürücüler, Cidde’de sıralama turları için piste çıktılar. 

Sıralama turlarında en hızlı derece Red Bull pilotu Sergio Perez’den geldi. Geçtiğimiz yıl da bu pistte pole alan Perez, 1:28.265’lik derecesiyle en hızlı isim oldu. 

Yarın gridde Perez’in yanında Fernando Alonso yer alacak. 

Sıralama turlarına kadar gerçekleştirilen 3 antrenman seansını da zirvede tamamlayan Red Bull pilotu Max Verstappen ise ikinci bölümde potansiyel bir aktarma organı sorunuyla yavaşladı ve sadece 15. olabildi. 

Sıralama turlarının son bölümünde Aston Martin, Ferrari, Alpine ve Mercedes pilotlarının yanı sıra Sergio Perez ve Oscar Piastri de mücadele ettiler.

Verstappen’in ikinci bölümde elenmesiyle pole mücadelesi için gözler Perez ve Alonso’ya çevrilmişti. İlk denemelerin ardından ise Sergio Perez büyük bir farkla liderdi. Leclerc ikinci, Russell üçüncü, Alonso ise dördüncüydü. 

İkinci ve son denemelerin ardından da Perez’i geçebilen olmadı ve Meksikalı pilot, Cidde’de üst üste ikinci pole pozisyonuna uzandı. Cidde Cadde Pisti’ni 1:28.265 saniyede turlayan Meksikalı pilot, yarın gridde ilk sırada yer alacak. 

Charles Leclerc, Perez’in 0.155 saniye gerisinde ikinci olsa da 10 sıralık grid cezası nedeniyle 12. sıraya gerileyecek. 

Aston Martin’de Fernando Alonso ise 0.465 saniye geride en hızlı 3. zamanı kaydetse de yarın gridde 2. sırada yer alacak. 

Verstappen’in takım arkadaşı Perez ise Q2’yi lider tamamladı. Alonso ikinciydi. Ferrari pilotları arka arkaya dizildiler. Leclerc üçüncü, Sainz dördüncü sıradaydı. 

Lance Stroll ilk 5’i tamamlarken, George Russell altıncı en hızlı isimdi. Esteban Ocon, Lewis Hamilton, Oscar Piastri ve Pierre Gasly ise ilk 10’u tamamlayarak son bölüme kalan diğer isimler oldular. 

Nico Hulkenberg, Gasly’nin 0.040 saniye gerisinde 11. olarak elenen ilk isim oldu. Guanyu Zhou ise Hulkenberg’in 0.010 saniye arkasında 12. sıradaydı. Kevin Magnussen 13, Valtteri Bottas ise 14. sıradaydı. 

15. ve son sıra aktarma organı sorunu yaşayan Max Verstappen’e gitti. 

Suudi Arabistan GP, yarın TSi 18.00’da başlayacak ve S Sport 2 ile S Sport Plus üzerinden Türkçe anlatımla naklen yayınlanacak. 

Yorum Yap

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haberler

Daha fazla Motor Sporları