Bizi Takip Edin

Tenis

Evert:”Alcaraz, teniste yeni bir seviye izlettiriyor”

Kadınlar tenisinin efsane isimlerinden Chris Evert, oynanmakta olan Miami Açık öncesi Carlos Alcaraz ve Iga Swiatek hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

Eurosport’a konuşan Chris Evert, ATP dünya sıralamasında 1 numaranın sahibi Carlos Alcaraz’ın 2023’te neler başarabileceğine dair yöneltilen soruya; “Oyununun daha ne kadar üzerine koyabilir bilmiyorum. Hiçbir zayıf yanı yok ve rakipleri onu ancak kötü gününde yakalarsa yenebilir. Geçmişte diğer iyi raketlerin en azından bazı zayıf yanları olduğunu bilirdiniz. Fakat Carlos hem savunmada hem de hücumda eşsiz bir görüntü sergiliyor, başka hiçbir isim ikisini birden onun kadar iyi yapamaz. Bence onun yılı olacak, kendisinden beklentim çok yüksek” dedi.

İspanyol raketi tanımlayacak ifadenin “atletik” olduğunu belirten Evert, O şampiyon olmak için doğmuş. Bunun yanı sıra odaklanma, kazanmaya aç olmak ve hırs gibi mental özellikleri de bünyesinde çok iyi barındırıyor. Onu izlerken sanki teniste yeni bir seviye izliyormuşum gibi hissediyorum. Hep en iyisinin Roger-Rafa-Novak olduğunu düşünürsünüz, ama her dönem bir öncekinden daha iyisini çıkarıyormuş gibi görünüyor”yorumunda bulundu.

WTA dünya 1 numarası olan fakat Miami Açık’ta sakatlığı sebebiyle yer alamayan Iga Swiatek’in, Indian Wells’te Rybakina’ya kaybettiği karşılaşmayı da değerlendiren ABD’li efsane isim, Rybakina’nın servisleri çok iyi ve bu onu yenilmesi zor biri yapıyor. Ralli uzattığınızda ancak puan alma şansınız artıyor. Iga da ilk servisleri karşılamakta zorlandı, dip çizgiye çok yakın kaldı. Kaybetmesinin temel sebebi Rybakina’nın büyük servis avantajıydı” şeklinde konuştu.

Iga Swiatek’in kaybettiği her karşılamanın seyircide büyük bir şok oluşturduğu ve geçtiğimiz yılki 38 maçlık galibiyet serisinin ardından gelen 1 numaranın devamlılık arz etmediği yönündeki eleştirilere de yorumda bulunan ABD’li efsane, genç sporcuya acımasızlık yapıldığını belirtti. “Basın, gazeteciler, TV yorumcuları yanlışa düşüyorlar. Çünkü burada bir dominasyondan bahsediyoruz ve dikkatli olmamız gerek. Domine eden biri üzerinde baskı oluyor. Ayrıca Sabalenka ve Rybakina gibi iki önemli isim de onunla yarışıyor. Fakat ne olursa olsun, Iga halen dünya 1 numarası. Olaya nasıl baktığınız fark etmez, o hala karşısında en çok galibiyet alınmak istenen isim” diyen Evert, sporcuların performansları hakkında çok hızlı kararlar verildiğini ve Swiatek’in kariyerinin sıkıntıda olmadığını söyledi.

Yorum Yap

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haberler

Daha fazla Tenis