Bizi Takip Edin

judo

Judo’da 3 madalya birden

Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da düzenlenen 23 Yaş Altı Avrupa Judo Şampiyonası ferdi karşılaşmalarının son gününde Türkiye 3 madalya birden kazandı. Hilal Öztürk altın, Münir Ertuğ gümüş ve Mustafa Koç’tan bronz alarak kürsüde yer aldı.

Bosna Hersek’te iki gün süren müsabakalar sonunda Türkiye 2 altın 2 gümüş ve bir bronz madalya ile 23 yaşaltı Judo Avrupa Şampiyonası’nda ülke sıralamasında ikincilik basamağında yer aldı.

Günün karşılaşmalarında kadınlar +78 kiloda Hilal Öztürk direkt çeyrek final karşılaşmasında Moldovalı Oxana Diacenco’yu, yarı finalde Ukraynalı Diana Semchenko’yu ise altın skorda ipponla (3 shido) yenerek finalist oldu. Ukraynalı Ruslana Bulavina’yı ipponla yenen Hilal Öztürk altın madalyanın sahibi olarak şampiyonluğunu ilan etti.

Erkekler +100 kiloda Münir Ertuğ ilk müsabakasında Alman Losseni Kone’yi altın skorda (3 shido) ile çeyrek finalde Ukraynalı Yevheniy Balyevskyy’i, yarı finalde Gürcü Saba İnaneishvili’yi ipponla yenerek finale yükseldi. Ertuğ, altın madalya karşılaşmasında Macar Richard Sipocz’a altın skorda yenildi ve gümüş madalyanın sahibi oldu.

81 kiloda Muhammed Mustafa Koç ilk turda Yunanlı Athanasios Mylonelis’i ipponla yendi. 2.turda Slovak Alex Barto’yu waza-ari puanıyla, çeyrek finalde Sloven Jus Mecilosek’i iponla yenerek yarı finalist oldu. Bu turda Fransız Tizie Gnamien’e yenildi ve bronz madalya mücadelesinde Azerbaycanlı Magerram İmamverdiev’i altın skorda ippon (3 shido) ile yenerek üçüncülük kürsüsünde yer aldı.

23 Yaş Altı Avrupa Judo Şampiyonası yarın karma takımlar müsabakasıyla sona erecek.

Yorum Yap

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haberler

Daha fazla judo