Bizi Takip Edin

Motor Sporları

Ferrari, Sainz’ın Avustralya GP cezasının yeniden incelenmesini istedi

Ferrari, Carlos Sainz’ın Avustralya GP’nin son bölümünde aldığı cezanın yeniden incelenmesi için resmi talepte bulundu.

İspanyol pilot, ikinci kırmızı bayraktan sonraki yeniden startta Fernando Alonso ile yaşadığı temas nedeniyle 5 sn zaman cezası almıştı. O temas, zincirleme başka olaylara sebep olmuş ve kaotik yeniden startın ardından yarış, yeniden kırmızı bayrakla durdurulmuştu.

Bu ceza, güvenlik aracı arkasında tek turla yarışın tamamlanmasının hemen ardından verildi ve Sainz, bu ceza nedeniyle ilk 10 dışına çıktı.

Kendisine verilen cezayı duyduğunda Sainz, telsizden duygusal konuşma yapmış ve hakemlerin kendisini de dinlemesi gerektiğini söylemişti.

Sainz’a ceza hemen verilirken, Alpine pilotları arasında yaşanan kaza yarıştan sonra incelendi ve herhangi bir ceza verilmedi. Diğer taraftan Logan Sargeant ve Nyck de Vries arasında yaşanan kazayla alakalı herhangi bir inceleme yapılmadı.

Güvenlik aracı arkasında tamamlanan son turda pilotlar, kazadan önceki dizilime göre sıralanmıştı. Bu sayede Sainz yarışı 4. sırada tamamladı ancak 5 sn zaman cezasıyla 12. sıraya gerilemekten kurtulamadı.

Olur da yeniden incelemede bu ceza silinirse, bu durumda Lance Stroll, Sergio Perez, Lando Norris, Nico Hulkenberg, Oscar Piastri, Zhou Guanyu ve Yuki Tsunoda birer sıra gerileyip puan kaybedecekler.

Takım Patronu Frederic Vasseur, “FIA ile görüştüğümüz ve raporları onlara gönderdiğimiz için, görüşmeye dair herhangi bir detayı açıklamak istemiyorum.”

Yorum Yap

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haberler

Daha fazla Motor Sporları