Bizi Takip Edin

Yelken

Yelkende hedef, Paris 2024’te madalya kazanmak

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda yaklaştıkları madalyayı 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda almak istediklerini belirtti.

AA Spor Sohbetleri’ne konuk olan Özlem Akdurak, 2016’da göreve geldiklerinden bu yana en büyük hedeflerinin olimpiyat madalyası olduğunu dile getirdi.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda Türk yelkenin en başarılı olimpiyatını geçirdiklerini vurgulayan Akdurak, şöyle konuştu:

“Tokyo’ya 6 branşta 8 sporcuyla katıldık. İki sınıfta da madalya yarışına katıldık. Finn sınıfında Alican Kaynar madalyaya yaklaşmıştı. 2024 Paris için Dünya Yelken Federasyonu birtakım sınıf değişiklikleri yaptı. Kartlar yeniden karılacak. Şu anda birçok sınıfta olimpik sporcularımız yurt dışında hazırlanıyor. 2024’e oldukça iddialı ve istekli hazırlanıyoruz. Olimpik sporcularımız yılın yaklaşık 200 günü yurt dışında çalışıyor. Tabii ülkemizde daha fazla olmalarını isteriz ama kendimizden daha iyi ülkelerle antrenman yapmak çok önemli. 2024 Paris’e çok iyi hazırlanıyoruz. Olimpik takımlarımız hem fiziksel hem de taktik olarak çok iyi çalışıyor. 2020 Tokyo’da kaçırdığımız madalyayı 2024 Paris’te alacağız. Olimpiyat madalyasıyla başarılarımızı taçlandırmak istiyoruz.”

“Gençlerde ciddi başarılar aldık”

Türk yelkenin son dönemde önemli bir yükselişte olduğunu anlatan Akdurak, genç sporcuların aldığı başarılara dikkati çekti.

Akdurak, gençler kategorisinde aktif oldukları hemen hemen her sınıfta madalyalar aldıklarını vurgulayarak, “Son yıllarımızda gençlik sınıflarında çok fazla Avrupa ve dünya şampiyonlukları peş peşe geldi. Bu yüzden bizden danışmanlık isteyen ülkeler de oldu. Yaygınlık açısından Türkiye’de şu an istediğimiz seviyede değiliz, almamız gereken yol var. Yelkenin önünde birtakım engeller var. Hala kamuoyunda üst gelir grubuna ait olduğuna dair bir algı var. Biz bu algıyı kırmaya çalışsak da özellikle yat sınıflarıyla çok karıştırılıyor. Yaygınlaşma konusunda daha hızlı adımlar atmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yorum Yap

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haberler

Daha fazla Yelken