Bizi Takip Edin

Motor Sporları

Lewis Hamilton aracından şikayetçi

7 Dünya Şampiyonluğu yaşayan Mercedes Pilotu Lewis Hamilton, aracından memnun değil.

Büyük Britanyalı sürücü, “Eğer araç yarın düzelirse Dünya Şampiyonluğu için savaşmaya hazır olacağım, ama maalesef durum böyle değil.” ifadesini kullandı.

Formula 1 2023 sezonunda 3 yarış geride kaldı. Mercedes geçtiğimiz yıl olduğu gibi, organizasyona yine istediği şekilde başlayamadı.

Alman ekibinin takım patronu Toto Wolff, Max Verstappen’in 50 saniye gerisinde kaldıkları Bahreyn yarışının ardından Red Bull’un kendilerinden çok daha iyi bir araca sahip olduklarını itiraf etmişti.

Hamilton, her şeye rağmen, Avustralya Grand Prix’sinde takımının bu sezonki ilk podyumunu elde etti.

Britanyalı pilot, “Aracım harika değil. Mercedes’in çok daha iyi bir aracı olmalı. Fakat önüme bakıp. Bu araçla neler yapabilirim ona bakmamız gerekiyor” ifadesini kullandı.

Hamilton, “Bu noktada kazanmak mümkün değil, bu yüzden alabileceğimiz maksimum sonuca odaklanmalıyız. En iyisi beşincilikse, sınırları zorlayarak dördüncü ya da üçüncü olmaya çalışmalıyız” dedi.

Meydan okumayı sevdiğini söyleyen tecrübeli sürücü, “Mercedes araçla ilgili sorunlarını çözer çözmez sekizinci Dünya Şampiyonluğu için mücadele edeceğim” iddiasında bulundu.

“Bu yıla elimden gelen en iyi şekilde hazırlandım” diyen Hamilton, “Eğer araç yarın düzelirse dünya şampiyonluğu için savaşmaya hazır olacağım, ama maalesef durum böyle değil.” ifadesini kullandı.

Lewis Hamilton, Melbourne’da aldığı 18 puanla genel klasmanda lider Verstappen’in 31 puan gerisinde dördüncü sırada bulunuyor.

Yorum Yap

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haberler

Daha fazla Motor Sporları