Bizi Takip Edin

Motor Sporları

İlk antrenmanda Sainz, ikinci antrenmanda Verstappen lider

Monako’da düzenlenen ilk antrenmanda Sainz en hızlı olurken, ikinci Formula 1 antrenman seansının en hızlı ismi Red Bull pilotu Max Verstappen oldu.

Ünlü misafirleri, hareketli sosyal hayatı, meşhur marinası ve kumarhaneleri ile pist dışında da büyük bir cazibe ve çekiciliğe sahip olan Monako GP hafta sonu, 1. antrenman seansı ile başladı. 

Monako Pisti F1 takvimindeki en dar ve hata kabul etmeyen pist olduğundan, F1 pilotları 60 dakikalık ilk seansta nispeten daha tedbirlilerdi. Yine de kazalar gördük. 

Pit yolunun sonundaki ışığın yeşile dönmesiyle Monako’daki ilk seans başladı. Seansın başlamasıyla tüm pilotlar piste çıktılar ve Monte Carlo caddelerinde hafta sonunun ilk turlarını attılar. Lando Norris ve Ferrari pilotları orta pilotla, diğer tüm pilotlar ise sert lastikle pistteydi. 

Seansın ilk 10 dakikası geride kalırken orta hamurla turlayan Ferrari pilotları zirvedeydi. Charles Leclerc, 1:14.562 ile ilk sıradaydı. Daha ilk turlardan limitlere oldukça yaklaşan Carlos Sainz ise ikinciydi. 

Üçüncü sıra ise Mercedes pilotu Lewis Hamilton’a gitti. Tamamen yeni sidepod’larla yarışan Mercedes’te Hamilton 0.663 saniye geride üçüncüydü. Sergio Perez ise onun 0.003 saniye gerisinde dördüncüydü. 

Leclerc ise 0.7 saniye kadar geride ilk 5’i tamamlıyordu. Seans boyunca aracın arkası ve tabanının yere değmesiyle sorun yaşayan Verstappen altıncı sıradaydı. 

Monako’ya özel renk düzeni ile yarışan McLaren’da Lando Norris yedinci en hızlı zamanı kaydederken; Esteban Ocon, Lance Stroll ve kaza yapan Alexander Albon ilk 10’u tamamladı. 

Alfa Romeo’de Valtteri Bottas 11. olurken; Kevin Magnussen, Yuki Tsunoda, Pierre Gasly onu takip ettiler. 

Seans boyunca aracın arka tarafıyla mutlu olmayan ve lastikleri çalıştıramayan George Russell ise 15. sırayı aldı. 

Nyck de Vries, Oscar Piastri, Logan Sargeant, Guanyu Zhou ve Nico Hulkenberg ise gridi tamamladı. 

Seansın ana konusu pist dışına taşan isimler ve trafikti. Çoğu sürücü trafikten şikayet ederken, tünelin çıkışında sık sık şikanı kesen isimler oldu.

Seans içerisindeki en büyük olay Ferrari pilotu Carlos Sainz’ın birkaç yıl önce Charles Leclerc’in yaptığına benzer şekilde aracının sağ ön tekerleğini bariyerlere dokunup, süspansiyonunu kırması ve ardından kerbe çıkarak sağ taraftaki bariyerlere çarpmasıydı. Bu temasın ardından araçta büyük hasar oluştu ve Sainz seansa veda etti.

Yuki Tsunoda seans içerisinde aracını duvara sürten isimlerden birisiydi fakat başka bir kaza veya olay olmadı.

İlk 15 dakikalık bölümde Red Bull pilotu Max Verstappen 1:13.857’lik turuyla liderdi. Sonrasında bu turu 1:13.567’ye çekti.

Hızlı turlarına devam eden Hollandalı sürücü 1:13.312 yaparken, yumuşak lastiğe geçen Fernando Alonso 1:12.786 ile liderliği aldı.

Ferrari’nin iyi göründüğü seansta Sainz 1:12.569’la liderliği vatandaşından alırken, Max Verstappen trafiğe rağmen 1:12.462 yaptı ve yeniden ilk sıraya oturdu.

Kırmızı bayrak sonrası sürücülerin odak noktası yarış temposu olduğu için, son bölümde tablo değişmedi. Sonuç olarak Verstappen, cuma gününü lider tamamlayan isim oldu.

Ferrari pilotu Charles Leclerc sakin bir seans geçirip 0.065 saniye geride ikinci olurken, Sainz 0.107 saniye geride üçüncü oldu.

Bu hafta sonu güçlü olması beklenen Aston Martin pilotu Fernando Alonso, trafiğe en çok yakalanan isimlerden birisi olmasına rağmen 0.220 saniye geride dördüncü en iyi zamanı yaptı.

McLaren’dan Lando Norris’in 0.444 saniye geride beşinci olduğu seansta, yine trafikte kalan Mercedes pilotu Lewis Hamilton 0.498 saniye geride altıncı oldu.

Sergio Perez, en hızlı yedinci en iyi zamanı yaptı, takım arkadaşı ve lider Verstappen’le arasında 0.529 saniye vardı!

Yeni güncellemeleri test eden Alfa Romeo pilotu Valtteri Bottas 0.588 saniye geride sekizinci, Alpine pilotları Pierre Gasly ve Esteban Ocon ise sırasıyla dokuzuncu ve onuncu oldu.

Lance Stroll, takım arkadaşı Alonso’nun 0.5 saniye ardında kaldığı seansı 11. bitirirken, doğru dengeyi yakalamakta zorlanan George Russell 12. oldu. Bu 12 isim sadece 0.729 saniye içerisinde dizildi.

Zhou Guanyu, Haas pilotları Kevin Magnussen ve Nico Hulkenberg’in önünde 13. olurken, Yuki Tsunoda 16., Nyck de Vries ise 17. oldu.

Son üç sırada ise Oscar Piastri, Alex Albon ve Logan Sargeant yer aldı.

Üçüncü antrenman seansı yarın 13:30’da gerçekleştirilecek.

Yorum Yap

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haberler

Daha fazla Motor Sporları