Bizi Takip Edin

Motor Sporları

Mercedes’ten eski günlerine dönüş sinyali

Formula 1’de bu sezon beklentilerin uzağında kalan Mercedes, İspanya Grand Prix’inde podyumda 2 koltukla birden yer alarak çıkışa geçmeyi bildi.

Formula 1’de bu sezon Mercedes için işler pek de yolunda gitmiyordu.

Alman ekibi, sezonun 8’inci yarışı olan İspanya Grand Prix’inde 2 ve 3’üncü sıraları alarak iki pilotuyla birden bu sezon ilk defa podyum yapmayı başardı.

Mercedes’in bu çıkışında şüphesiz ki araçlarına getirilen yeni güncellemelerin büyük bir payı var.

Alman ekibinin yaşayan efsanesi Lewis Hamilton, lider Max Verstappen’in çok gerisinde kalsa da, bu yılki en iyi sonucunu tekrarlayarak sonraki yarışlar için umut verici bir performans sergilemiş oldu.

Hamilton, yarışın ardından yaptığı açıklamada, “Açıkçası çok mutluyum. Taraftarların bana çok fazla destek verdiği bir yarıştı, aynı zamanda podyumu takım arkadaşımla paylaşıyorum.” ifadesini kullandı.

Aracından yarış boyunca memnun olduğunu belirten Büyük Britanyalı pilot, “Eğer Barselona’da hızlı olursanız, her yerde hızlı olursunuz’ derler. Bu yüzden sonraki yarışlarda da güçlü olacağımızı düşünüyorum” dedi.

Zirve ile aralarındaki farkı azaltmak için aracın performansını daha da arttırmalarını gerektiğini vurgulayan Lewis Hamilton, “Bence henüz Red Bull ile savaşacak güçte değiliz ama bunun için çok yoğun çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Hamilton ayrıca “Son güncellemelerle aracımın geldiği seviye, son bir buçuk yılın en üst düzeyi” dedi.

Formula 1’de sezonun 9’uncu yarışı 18 Haziranda Kanada’da koşulacak.

Yorum Yap

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haberler

Daha fazla Motor Sporları